- Kambodja

Kambodja_flagga.gif

Landfakta

Invånare: 14,7 milj. (2008)

Huvudstad: Phnom Penh, 1,4 milj. (uppskattning 2009)

Religioner: Theravadabuddism är statsreligion. Islam och kristendom finns också representerade.


Verksamhet

I Kambodja deltar vi i stödet till en i Phnom Penh lokalt belägen kristen radiostation FEBC Cambodia. Under landets tidigare politiska regim fanns inga möjligheter att driva denna verksamhet lokalt utan våra radiomissionärer var stationerade på Filippinerna. Sedan ett antal år produceras och sänds radioprogrammen från sändare i Kambodja.
Radiosändningarna har en räckvidd över större delen av landet och är ett värdefullt stöd för det lokala församlingsarbetet.

Vidare deltar vi genom stöd till ICBI (International Cassette Bible Institute) till utveckling av bibelundervisningen i landet med nära koppling till de lokala församlingarna. På uppdrag anlitar vi även ibland en svensk missionär som har samordnande uppgifter i denna region och är stationerad i Thailand. En av hans uppgifter är att ge stöd till vår mission i Kambodja.

Vi medverkar även i ett byutvecklingsprojekt i regionen Prey Veng, ca 20 mil från huvudstaden Phnom Phen. Projektet omfattar förskola, vattenförsörjning, odlingar mm. Genomförandet av projektet sker i nära samverkan med ett nationellt par missionärer Samoeun och Robledo Intal som vi stött i många år. Dessa jobbar även med utbildning/utveckling av familjer med inriktning på barn i åldrarna 4-14 år. Utvecklingsarbetet som de driver sker genom deras organisation kallad "Family Development".

andreas-o-jennie.jpg

Vårt senaste engagemang är som medstödjande församling till ett ungt par missionärer från Sverige, Andreas och Jennie Jacobsson. De är utsända för att starta församling med inriktning på studenter och nå "den nya generationen av ledare". Deras månadsbrev kommer kunna läsas på denna hemsida. Se även deras blogg genom att klicka på bilden ovan.

Kambodja_karta.gif

Nyhetsbrev Jacobssons

Nyhetsbrev_2016_11.jpg