Lp/Ria Järna

En daglig social träffpunkt

LpRia.png

LP Ria i Järna drivs som ideell förening och finansieras från och med 2017 gemensamt av Pingstkyrkan i Södertälje och Svenska kyrkan i Järna som är huvudmän för verksamheten. Södertälje kommun bidrar med värdefullt ekonomist stöd.

Verksamheten vilar på en kristen människosyn där alla är lika mycket värda och alla är värdefulla för sin egen skull. Målsättningen med LP Ria-arbetet är att få de som har eller har haft problem med alkohol och andra droger att förstå att det finns ett bättre liv utan droger. Vidare visa dem på det kristna alternativet och stödja en sådan förändring och rehabilitering till ett drogfritt liv LP Ria är en fungerande och trivsam social daglig träffpunkt för gemenskap, samtal, fika och trivsel dit alla är välkomna.

Regelbundna andakter hålls och gästerna kan läsa tidningar, spela biljard, se TV och lyssna på musik. Antal besökande har ökat under senare år och ligger på 30-40 gäster dagligen. LP Ria har öppet måndag – fredag kl. 09 - 13 och lördag 10-13 i fräscha lokaler centralt belägna i Järna. Verksamheten har semesterstängt under juli månad och lördagsstängt 15 maj – 15 september.

LP Ria har ett givande samarbete med sponsorer som Kungsörnen, ICA, Lilla Maräng, Stenugnsbageriet och Plastfabriken i Järna samt ICA Maxi och Pingstkyrkans secondhandbutik SHTH. Även ett stort antal privatpersoner bidrar med sponsring och gåvor i form av bland annat mat och kläder till behövande.

Gunilla Israelsson arbetar som föreståndare på deltid tillsammans med Pernilla Jonasson som deltidsanställd husmor och ett tiotal volontärer. Ett utvecklat samarbete sker med Pingstkyrkans nystartade Sociala Center i Södertälje. Du är varmt välkommen att besöka oss på LP Ria!

Gunilla Israelsson, Föreståndare Besöksadress: Hagagatan 14, 153 32 Järna.
Telefon: 08-551 740 28. E-post: jarna.lpria@hotmail.se

Sodertaljepingst.jpg Lplogga.png svenskakyrkanlogga.png